Koen van den Hengel

 

Naam: Koen van den Hengel
Leeftijd: 23
Woonplaats: Achterveld
Alleenstaand/verliefd/getrouwd: Alleenstaand
Kinderen: -
In dienst bij Next Venue sinds: 01-02-2023
Functie: Projectmanager Groot Zakelijk | MNH

Wat doe jij graag?
Zoveel mogelijk. Misschien een beetje een gek antwoord, maar ik kan lastig stil zitten haha. Ik woon op een boerderij in Achterveld en ben van jongs af aan gewend om aan het werk te zijn. In achterveld ben ik actief bij de voetbal en organiseer ik tent- en schuurfeesten. Als ik in het weekend niet met mijn vrienden aan de bar sta, dan sta ik zelf achter de bar op de zaterdagavond. 

Wat inspireert jou?
‘Hendrik-Jan Lovink en Gijs Jolink’ is het eerste wat in mij opkomt. Vast niet iedereen kent ze, maar vanuit een grap zijn zij ooit begonnen met een klein bandje en ‘de Zwarte Cross’. Met als idee dat het een illegale cross was, wat vervolgens is uitgegroeid tot een festival voor 300.000 man. Als ik daar over het terrein loop en zie hoe goed er over alles is nagedacht en hoe weinig gezeur er is, dan haal ik daar zeker inspiratie uit. Ze zijn altijd zichzelf gebleven en hebben altijd nagedacht over hoe zij er samen voor konden zorgen dat hun bezoekers een onvergetelijk weekend zouden ervaren. Dat is ze volgens mij aardig geluk. 

Wat is je grootste ergernis?
Waar ik het slechtste tegen kan is dat ik vooraf verwachtingen heb van iets of iemand, die vervolgens niet worden waargemaakt. Vooral als die verwachtingen over mezelf gaan.

Wat was je grootste blunder?
Tijdens mijn vorige baan belde ik een schilder die ik nodig had, maar helaas kreeg ik zijn voicemail. Dacht ik… Ik hoorde zijn standaard persoonlijke boodschap en vervolgens een piep. Dus ik sprak doodleuk zijn voicemail in. Toen ik bijna klaar was begon hij te lachen. Hij deed dus zijn voicemail na… ha ha.

Wat is het leukste wat je tijdens je werk hebt meegemaakt?
Naast mijn blunder zijn er natuurlijk wel meer grappen geweest, want dat hoort erbij. Maar het leukste vind ik het behalen van succes samen met je collega’s, en al helemaal als je er samen een negatieve periode op hebt zitten.

Waar droom jij van?
Ooit een eigen festival opzetten of mogen organiseren in Nederland.

Jouw motto:
Van stilzitten is nog nooit iemand verder gekomen…

Waar kan men je voor wakker maken:
Eigenlijk ben ik altijd wel in voor een feestje. Als er maar gezelligheid is, dan zorg ik dat ik er zeker bij ben!

Werkervaring:
Tot mijn 21e heb ik van alles met mijn handen gedaan. Na mijn opleiding Commerciële Economie ben ik in februari 2021 gestart als projectleider/accountmanager bij een schildersbedrijf. Ik was verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van alle werken, samen met zo’n 30 ZZP’ers en kleine schildersbedrijven.

Waarom koos je voor een nieuwe stap in je carrière?
Als ik geen interesse meer heb in iets, dan is voor mij het ‘leuke’ er snel af. En dat bleek dus. In augustus hakte ik de knoop door en gaf ik aan dat ik vanaf januari uit de schilderswereld wilde stappen. Op dat moment wist ik nog niet wat ik in januari zou gaan doen, tot ik een berichtje kreeg van Marleen…

Wat spreekt je aan bij de Next Venue?
Op mijn 18e heb ik stage gelopen bij Next Venue. Op een salesafdeling tussen 12 vrouwen was dat wel even wennen haha. Maar dat was zeker de leukste stage (van de 3) die ik heb mogen doen! Niet perse toeval dus dat ik hier alsnog terecht ben gekomen. Verder ligt mijn interesse bij feesten en evenementen, dus was voor mij de keus snel gemaakt.