6 do's voor online succes!

Wachten tot er weer fysieke evenementen mogelijk zijn? Dat is niet nodig. Ook jouw medewerkers, klanten of relaties hunkeren waarschijnlijk naar ontmoetingen. En dat kan prima online. Let wel even op deze 6 aandachtspunten voor online evenementen.

Korte blokjes
Je kent ze waarschijnlijk wel. Webinars waar maar geen eind aan lijkt te komen. Of online meetings waar anderen doorpraten tot je in slaap sukkelt achter je bureau. Zo moet het dus niet. De concentratieboog tijdens online bijeenkomsten is veel korter dan tijdens live events. Denk daarom in blokjes van zo’n 5 tot 10 minuten. Daarna is het tijd voor afwisseling!

Afwisselende vormen
Bij een ‘gewoon’ evenement zie je vaak een programma met meerdere sprekers achter elkaar. Probeer bij een online evenement te variëren in vormen. Je kunt informatie ook overdragen door middel van een korte videoreportage, een quiz, online game of een opdracht waarbij deelnemers zelf aan de slag gaan. Stel je zelf dus steeds de vraag: is het echt nodig om deze boodschap door een spreker te laten brengen?

Maak het interactief
Nog belangrijker bij een online event: zorg voor tweerichtingsverkeer. Betrek kijkers bijvoorbeeld via de chat bij een paneldiscussie in de studio of laat ze via een live-verbinding zelf vragen stellen aan je sprekers. De studio’s van Next Venue beschikken standaard over software waarmee je dat moeiteloos regelt. Ook virtuele break-out rooms waarbij je gasten met elkaar in gesprek gaan, werken vaak heel leuk. Uit ervaring blijkt: hoe meer kijkers zelf kunnen doen, hoe hoger de waardering voor een online evenement.

Bekijk alle studioconcepten

Breng mensen in beweging
Laten we eerlijk zijn. Wij zijn niet gemaakt om de hele dag zittend naar een scherm te kijken. Daarom is het slim om wat beweging in je programma te brengen. Wie kan bijvoorbeeld het snelst een object voor de camera toveren dat te maken heeft met jouw thema? Zo is iedereen even lekker in de benen. Kan je daarna die inhoudelijke boodschap weer over brengen. Denk ook eens aan een activiteit, zoals samen online koken. Daar heeft Next Venue natuurlijk de perfecte kookstudio voor, terwijl jouw gasten thuis een foodpakket krijgen.

More is more
Tijdens een gewoon event heb je vaak genoeg aan een dagvoorzitter, die het evenement aan elkaar praat en de interviews doet. Kijk voor je online evenement de kunst af bij de betere talkshows. Daar werken ze niet voor niets met tafelgasten die onverwachte vragen stellen of grappige anekdotes inbrengen. Ook een sidekick achter een desk werkt goed. Die kan bijvoorbeeld feitjes presenteren, een blik werpen op de socials of vooraf ingestuurde video’s van gasten aankondigen.

Denk aan het decor
Tot slot: zeker bij online events wil het oog ook wat. Ga dus voor een studio waarvan je mond écht open valt. Zo’n studio is bijvoorbeeld de Studio Interactive XL, met waanzinnige schermen waarop je bijvoorbeeld alle gasten van jouw online event in beeld kunt brengen. Ook de Talkshow Studio is een aanrader. Net als de andere studio’s huur je ‘m tegen een all-in prijs. Geen zorgen meer dus om bijvoorbeeld techniek of regie!

Direct contact voor vrijblijvend advies? info@nextvenue.nl 088 000 15 21

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!

Stel een vraag Bel 088 000 15 21 Offerte aanvragen