Duurzaam evenement
voor jou, ons en de wereld

Duurzaam ondernemen doen wij zo

Bij Next Venue geloven we dat een evenement pas écht inspirerend is als het een positieve impact heeft op de wereld om ons heen. Daarom is het organiseren van duurzame evenementen belangrijk voor ons. We vertellen je daarover graag het eerlijke verhaal: we zijn goed op weg, maar het kan nóg beter. Daarom blijven we stappen zetten en kijken we graag samen met jou: hoe kunnen we evenementen nóg verantwoorder maken?

Wat ons drijft

Een duurzaam evenement organiseren omdat het kan!

Er zijn tal van redenen om duurzame keuzes te maken en sterke evenementen in te richten. De onze? Wij geloven dat dit het juiste is om te doen. En dat het meer plezier en voldoening geeft wanneer je de wereld een beetje beter achterlaat.

Dit vinden wij
belangrijk

Nieuw is niet altijd beter. Bij ons is hergebruik de basis. Wij kiezen er voor om bestaande gebouwen een tweede leven te geven. En als het kan gebruiken we bestaande materialen in het interieur. Niet alleen omdat dat beter voor het milieu is. Iets wat gebruikt is, heeft karakter. Een verhaal dat extra kracht geeft aan jouw evenement. 

Schone energie

Verwarmen en koelen met hulp van de bodemtemperatuur, zelf energie opwekken met zonnepanelen op het dak of warmtepompen; we doen het bij veel van onze evenementenlocaties. Een deel van de locaties is energieneutraal en gasvrij. En wist je dat zelfs onze historische monumenten door slimme isolatie verrassend energiezuinig zijn?

Lokaal eten en drinken

Dichtbij huis is zoveel lekkers te vinden. Daarom serveren we jou en de gasten producten van eigen bodem. Gemaakt door boeren, bakkers, brouwers en andere Nederlandse voedselmakers die werken met respect voor mens, dier en milieu. En als het even kan kraakvers uit het seizoen. Dat smaakt beter en het scheelt ook nog eens heel veel voedselkilometers. Verantwoord genieten dus! 

Minder transport en afval

Al onze locaties zijn turn-key beschikbaar. Van podia tot schermen en eventmeubilair; het is er al. Dat scheelt veel vervuilende transportkilometers. Verder hebben we een programma dat voedselverspilling tegengaat. Wat toch overblijft van lunches en diners, zetten we zelf om in compost. We scheiden afval en hebben op elke locatie glascrushers en perscontainers, waardoor er minder transport nodig is voor het verwerken van afval. Een duurzaam rijksmonument

Energielabel A++++
voor Mauritskazerne

Lees meer

Kan je een rijksmonument van meer dan honderd jaar oud net zo energiezuinig maken als een nieuw gebouw? Ja dus!

Eten rechtstreeks van de boer op je bord

Dat smaakt
beter

Lees meer

Wij serveren lekker en lokaal eten met producten die direct van het land komen. Dat is beter voor het milieu, de boer én onze gasten.