Minimaliseer je footprint!


Je wilt een evenement dat maximaal indruk maakt op je gasten, maar minimale impact heeft op het milieu? Met deze tips ga je voor een zo laag mogelijke footprint!

Lokale leveranciers
Een cateraar uit Maastricht. Decoratie uit Groningen. En een techniekleverancier uit Enschede. Dat is natuurlijk niet echt handig. Je beperkt de footprint van je evenement door samen te werken met lokale leveranciers. Goed om te weten: Next Venue-locaties hebben alles wat je nodig hebt voor jouw event in eigen huis. Dat scheelt heel veel vervuilend transport.

Digital only
Online tickets, digitale uitnodigingen, het programma in een app of op schermen: dat scheelt heel veel gekapte bomen. Kleine moeite toch?

Bewuste foodkeuzes
Met wat je serveert kun je een stevig statement maken. Vraag bijvoorbeeld om een cateringvoorstel met biologische en seizoensproducten van lokale leveranciers. Dat scheelt heel veel voedselkilometers. Geen vlees? Kraanwater in plaats van water uit een flesje? Ook dat scheelt fors in je footprint.

Openbaar vervoer
Stimuleer dat gasten met het openbaar vervoer komen. Als de bezoekers van jouw event de trein pakken, bedraagt de CO2-uitstoot van hun reis maar 30 gram per kilometer. Voor een gemiddelde auto is dat 133 gram per kilometer. Tel uit je milieuwinst!

No show-beleid
Bij zakelijke evenementen komt gemiddeld 10 tot 30 procent van de gasten niet opdagen. Daar staan wel hapjes, drankjes of zelfs complete lunches of diners voor klaar. Een actief no-showbeleid vermindert voedselverspilling. Nice to know: Bij Next Venue-locaties mag je voedsel dat overblijft meenemen.

Duurzame energie
Wat ook helpt: een locatie die bewust omgaat met energie. Wist je dat alle Next Venue-locaties een energieprogramma volgt? Zo is de Amsterdome gasloos, liggen er zonnepanelen op De Rijtuigenloods en wordt de temperatuur in de Midden Nederland Hallen geregeld met bodemwarmte.

Direct contact voor vrijblijvend advies? info@nextvenue.nl 088 000 15 21

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!

Stel een vraag Bel 088 000 15 21 Offerte aanvragen