3x een landgoed voor jouw evenement!

04 juli 2023

3x een landgoed voor jouw evenement!

Wil je indruk maken op relaties, klanten of medewerkers? Dan is een sprookjesachtig landgoed of een statig kasteel dé plek voor jouw evenement. Locaties waar het verleden springlevend is en je alle rust en ruimte vindt. We nemen je mee naar drie van zulke bijzondere plekken! 

Oranjerie Hydepark: koninklijke grandeur!

We beginnen bij een verborgen diamant. Dicht bij Utrecht ligt een plek die jouw gasten een koninklijk gevoel geeft: Oranjerie Hydepark. Het is ontworpen door Jean Nicolas Landré, die zich liet inspireren door het iconische paleis en de tuinen van Versailles. Daardoor vind je nu een stukje Franse grandeur royale in Doorn! Met zijn sierlijke koepels, hoge boogvensters en rijke ornamenten is de oranjerie van buiten al vorstelijk. Binnen heeft het rijksmonument diezelfde elegante uitstraling. De lichte, plenaire zaal biedt plek aan gezelschappen tot 100 personen. Voor workshops, break-outessies of vergaderingen kun je terecht in één van de luxe subruimtes. Mogen we je nog een tip geven? Borrel met je gasten op het bordes, terwijl de zon langzaam wegzakt achter de fontein van de grote vijver. In één woord: magisch! 

Kasteel Duurstede: jouw eigen slot met ophaalbrug

Hou je meer van een wat stoere, karaktervolle locatie? Dan is Kasteel Duurstede perfect voor jouw evenement. Het is één van de oudste kastelen van ons land, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroege dertiende eeuw. Je gasten maken hun entree over de ophaalbrug, waarna ze op het kasteeleiland staan. Ver weg van de drukte van de dag, in een compleet andere wereld. Beter kan je evenement niet beginnen! Met zijn metersdikke muren en gewelfde ruimtes ademt deze locatie één en al historie. Je hebt maar liefst twee torens tot je beschikking en kunt hier tot 350 gasten ontvangen. De grootste ruimte heeft meteen ook het allerbeste uitzicht. Vanuit de bisschoppenzaal in de Bourgondische toren kijk je uit over de wijde omgeving.

Kasteel De Schaffelaar: sierlijk en sfeervol

Ook Kasteel De Schaffelaar in Barneveld mag niet op jouw shortlist ontbreken als je een landgoed zoekt voor jouw evenement. Het kasteel dateert uit 1850 en valt op door zijn sierlijke, gedetailleerde architectuur. Al op de oprijlaan naar het bordes krijg je als gast daardoor het echte VIP-gevoel. Met acht salons, zalen en een trendy loungekelder kun je hier tot zo’n 400 gasten ontvangen, maar voel je je ook thuis met een wat kleiner gezelschap. Denk bij het samenstellen van jouw programma ook aan de mogelijkheden die het bordes, de kasteeltuin en het omliggende landgoed bieden. Je hebt hier een prachtig groen decor voor outdoor activiteiten. Last but not least: deze locatie is perfect bereikbaar voor al je gasten, door de centrale ligging en een station op loopafstand!

Stel zelf online je offerte samen op nextvenue.nl

Welke van deze drie toplocaties spreekt jou aan? Waar je ook voor kiest, je regelt jouw event in Oranjerie Hydepark, Kasteel Duurstede of Kasteel De Schaffelaar eenvoudig via nextvenue.nl. Ontdek er meer over de kastelen en landgoederen en stel er online jouw evenement en offerte samen. Gewoon waar en wanneer het jou uitkomt. Succes!

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe ziet de evenementenbranche eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.