Een online evenement organiseren met deze 5 tips

04 februari 2021

5 tips voor het organiseren van een online evenement

Het organiseren van een online evenement is anders dan een offline event. Next Venue helpt je daar graag bij! Om te starten: vijf tips bij het organiseren van een online evenement.

1. Wat is je doel?

Het klinkt voor de hand liggend, maar ook voor een online evenement is deze vraag belangrijk! Zorg dat je het doel duidelijk voor ogen hebt. Het lanceren van een nieuw product? Overdragen van kennis? Bespreken van de nieuwste trends in de branche? Essentiële verschillen die van belang zijn in de voorbereiding en invulling van je event. Ga je bijvoorbeeld voor een inspirerende presentator? Zet je een quiz in ter verhoging van de saamhorigheid? Of kies je voor subsessies om online bezoekers écht met elkaar in contact te brengen?

2. Kies je studio!

Locaties worden in deze tijd gekozen op basis van functionaliteit. De geschikte locatie voor jou? Die vind je bij Next Venue. Met vier verschillende studioconcepten is er altijd een passend format voor jouw online evenement. Een groots zakelijk congres in onze Studio Interactive XL, een teambuildingsuitje in onze PuurDichtbij Kookstudio, een tafelgesprek in onze Talkshow Studio of een webinar in onze Stream Studio. Mogelijkheden genoeg!

3. Zorg voor échte connectie en afwisseling

Afleiding: tijdens een online evenement is dit risico nog groter dan op een fysiek evenement. Binnenkomende e-mails, thuiswerkende gezinsleden en social media, zomaar wat voorbeelden. Houd je evenement interessant en afwisselend door interactie te creëren. Zet een poll in om de mening van het publiek te peilen, ga uitgebreid in gesprek in verschillende subsessies of laat deelnemers korte opdrachten uitvoeren.

4. Maak weloverwogen keuzes

Less is more! Houd je programma kort en bondig. Onze aandachtsspanne is online simpelweg korter dan offline. Wees je daar bewust van. Kies voor meerdere korte sessies in plaats van één lange lezing en zorg voor een strakke agenda.

5. Na jouw evenement

Maak gebruik van de voordelen van online! Neem je evenement op en zet dit achteraf in als content. Een aftermovie, inspirerende quotes, stuur korte fragmenten van interessante lezingen rond én gebruik het materiaal als promotie voor een volgende editie!

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen

Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.

Lees meer
Het shopmanagers event van ONLY Stores

Iedere jaar organiseert ONLY Stores Holland een tweedaags-event voor alle 150 shopmanagers in Nederland. Dit keer in de Rijtuigenloods!

Lees meer