5 tips voor het organiseren van een online evenement

Het organiseren van een online evenement is anders dan een offline evenement. Next Venue helpt je daar graag bij! Om te starten: vijf tips bij het organiseren van een online evenement.

1. Wat is je doel?
Het klinkt voor de hand liggend, maar ook voor een online evenement is deze vraag belangrijk! Zorg dat je het doel duidelijk voor ogen hebt. Het lanceren van een nieuw product? Overdragen van kennis? Bespreken van de nieuwste trends in de branche? Essentiële verschillen die van belang zijn in de voorbereiding en invulling van je evenement. Ga je bijvoorbeeld voor een inspirerende presentator? Zet je een quiz in ter verhoging van de saamhorigheid? Of kies je voor subsessies om online bezoekers écht met elkaar in contact te brengen?

2. Kies je studio!
Locaties worden in deze tijd gekozen op basis van functionaliteit. De geschikte locatie voor jou? Die vind je bij Next Venue. Met vier verschillende studioconcepten is er altijd een passend format voor jouw online evenement. Een groots zakelijk congres in onze Studio Interactive XL, een teambuildingsuitje in onze PuurDichtbij Kookstudio, een tafelgesprek in onze Talkshow Studio of een webinar in onze Stream Studio. Mogelijkheden genoeg!

Bekijk alle studioconcepten

3. Zorg voor échte connectie en afwisseling
Afleiding: tijdens een online evenement is dit risico nog groter dan op een fysiek evenement. Binnenkomende e-mails, thuiswerkende gezinsleden en social media, zomaar wat voorbeelden. Houd je evenement interessant en afwisselend door interactie te creëren. Zet een poll in om de mening van het publiek te peilen, ga uitgebreid in gesprek in verschillende subsessies of laat deelnemers korte opdrachten uitvoeren.

4. Maak weloverwogen keuzes
Less is more! Houd je programma kort en bondig. Onze aandachtsspanne is online simpelweg korter dan offline. Wees je daar bewust van. Kies voor meerdere korte sessies in plaats van één lange lezing en zorg voor een strakke agenda.

5. Na jouw evenement
Maak gebruik van de voordelen van online! Neem je evenement op en zet dit achteraf in als content. Een aftermovie, inspirerende quotes, stuur korte fragmenten van interessante lezingen rond én gebruik het materiaal als promotie voor een volgende editie!

Direct contact voor vrijblijvend advies? info@nextvenue.nl 088 000 15 21

Samen de beste keuze maken?

Wij zetten graag onze ervaring in!

Stel een vraag Bel 088 000 15 21 Stel jouw offerte samen