Deze industriële evenementenlocatie heeft alles!

Deze industriële evenementenlocatie heeft alles!

Honderd jaar aan levende historie, een industrieel karakter om je vingers bij af te likken en ruimte voor meer dan 2.000 gasten. Op een centrale plek in Nederland, met gratis parkeergelegenheid voor de deur én een station op loopafstand.

We horen je denken: dat is te mooi om waar te zijn. Dan is het de hoogste tijd om één van de kroonjuwelen van de Nederlandse industriële revolutie te ontdekken. Welkom in De Rijtuigenloods in Amersfoort!

Alle ruimte voor een beurs

De Rijtuigenloods is een rijksmonument dat gebouwd werd in 1903. Jarenlang knapte de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) hier treinrijtuigen op. Nu is het onder meer een geliefde plek voor beurzen. Dat heeft alles te maken met de ruimte. Met 2.850 meter vloeroppervlakte kan je hier niet alleen moeiteloos een beursvloer realiseren, maar ook bijvoorbeeld een foodcourt, een speciale VIP-ruimte en een plenaire setting voor presentaties. The (beurs)floor is yours!  

Congres in een karaktervolle setting

Ook congresorganisatoren komen graag naar de Wagenwerkplaats, het historische spoorcomplex waar de Rijtuigenloods te vinden is. Stap je naar binnen? Dan snap je waarom. Het stoere, industriële karakter geeft je gasten meteen het gevoel: hier gaat wat speciaals gebeuren. Onderweg naar de plenaire zaal zie je overal authentieke historische elementen zoals de hoge zwart-gele deuren, de spoorbielzen én natuurlijk de historische treinwagons. Wist je dat je die kunt inzetten voor bijvoorbeeld workshops? In de congreszaal ontvang je tot 2.000 gasten. Als jouw gezelschap kleiner is, wordt de ruimte optisch kleiner gemaakt zodat je dat levendige, drukke gevoel houdt! 

Instant sfeer tijdens jouw feest

Valt er wat te vieren voor jouw bedrijf of organisatie? Ook dan is De Rijtuigenloods een slimme keuze. Want deze locatie heeft zoveel sfeer van zichzelf. Hierdoor komt jouw feest moeiteloos op gang. Alles wat je nodig hebt voor zo’n goed feest is trouwens al aanwezig in de locatie. Van podia en eventequipment tot showverlichting en geluidsapparatuur. Dat scheelt je veel tijd in de voorbereiding. Tijdens jouw feest kunnen medewerkers of relaties ook gerust een drankje nemen. Met station Amersfoort Centraal op 500 meter lopen, hoeft er namelijk niemand de BOB te zijn.

 

Meer weten over deze industriële eventlocatie?

Hoogste tijd om zelf een (online) kijkje te nemen. Op onze website lees en zie je hoe andere bedrijven en organisaties De Rijtuigenloods gebruikten voor een beurs, congres of evenement. Ook vind je op onze website alle faciliteiten, plattegronden en kun je zelf online een offerte samenstellen. Gewoon wanneer het jou uitkomt! 

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
Het shopmanagers event van ONLY Stores

Iedere jaar organiseert ONLY Stores Holland een tweedaags-event voor alle 150 shopmanagers in Nederland. Dit keer in de Rijtuigenloods!

Lees meer
Je webinar of online talkshow vanuit de Mauritskazerne! | Next Venue

Op een toegankelijke wijze jouw doelgroep bereiken?

Lees meer
Sluit het jaar goed af met een spetterend eindejaarsbijeenkomst

Successen vieren doe je samen! En wat is er nou mooier dan het jaar afsluiten met een spetterend eindejaarsfeest voor het eigen personeel? Begin op tijd met het organiseren van jouw onvergetelijke event en zet nu de eerste stap: kies een prachtlocatie met bijbehorende sfeermakers

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.