Event geannuleerd. En nu?

Event geannuleerd. En nu?

Next Venue blikt samen met Alliander terug op hun evenement dat daags voor ingang van de coronamaatregelen werd geannuleerd. Een tegenslag, maar er ontstond ook zo maar iets moois…

Even schakelen en door!

Het is donderdag 5 maart 19:00 uur en het is rustig in de Rijtuigenloods; een vreemd gevoel. Eigenlijk zou er op dit moment een evenement van Alliander IT gaande zijn met 350 gasten die een plenaire sessie bijwonen en deze, onder het genot van een hapje en een drankje, zouden afsluiten.  Ondanks getroffen voorbereidingen, enthousiasme en verwachtingen was het evenement niet door laten gaan de enige juiste beslissing in deze coronacrisis. Even slikken? Ja. Doorgaan? Zeker! De ingrediënten voor het diner voor 350 man waren reeds ingekocht en dit eten zomaar weggooien zou zonde zijn. Daarom besloten de Rijtuigenloods en Alliander om samen in actie te komen en deze producten te doneren aan Stichting Hulp aan Elkaar.

Stichting Hulp aan Elkaar

Hulp aan Elkaar is een stichting die hulp biedt aan inwoners van de gemeente Barneveld die door omstandigheden zelf onvoldoende kunnen voorzien in hun eerste levensonderhoud. Deze tijdelijke ondersteuning bestaat uit voedsel- en kledinghulp. De goederen zijn bij de Rijtuigenloods opgehaald en door de stichting verdeeld in 1-persoons porties, zodat zij zoveel mogelijk personen en gezinnen kunnen helpen.

Ons moment komt nog wel

“In tijden van crisis verschuift het perspectief, het is een tijd van aanpoten en hulp bieden. Ons evenement kon helaas niet doorgaan maar we hebben wel een hoop mensen kunnen helpen en dat is toch wel het belangrijkste in een tijd van crisis,” aldus Angelika Peperkamp, officemanager IT van Alliander. “Daarnaast zijn we blij dat we snel hebben kunnen schakelen met de Rijtuigenloods om deze onvoorziene situatie een positieve wending te geven. Ons evenement zal hoe dan ook bij de Rijtuigenloods plaatsvinden maar dan op een ander gepast moment!”

Geannuleerd event van Alliander

"Ons moment komt nog wel..."

"We zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen met de Rijtuigenloods om deze onvoorziene situatie toch een positieve wending te geven. Ons evenement zal hoe dan ook plaatsvinden maar dan op een ander gepast moment!"

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe ziet de evenementenbranche eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.