11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

22 april 2024

11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe zien evenementen eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen. Van artificial intelligence tot nieuwe businessmodellen en van duurzaamheid tot immersive belevingen. We hebben deze onderwerpen met diverse experts uit de evenementenbranche besproken, samen met ruim 200 opdrachtgevers en organisatoren. Het was een succes. Wil jij weten wat de belangrijkste learnings zijn die hieruit zijn gekomen en hoe we hierop terugblikken? Lees dan snel verder.

PANELSESSIE 1: WAT VERANDERD ER VOOR DE EVENEMENTENBRANCHE IN 2040?

 • Minder events: maar wel perfecter, groter en met scherpere keuzes;
 • Winst behalen door slimmer te combineren (verspilling en aanpak no show);
 • Kies meer voor een locatie die perfect past in het plaatje in plaats van een locatie helemaal naar wens aan te passen.

PANELSESSIE 2: HOE DUURZAAM IS DE EVENEMENTENBRANCHE IN 2040?

 • Laten we meer verantwoordelijkheid nemen en kennishouders zijn op het gebied van duurzaamheid;
 • Laten we het goede voorbeeld geven aan onze opdrachtgevers en vertellen hoe zij het verschil kunnen maken met duurzame keuzes;
 • Ga samenwerkingen aan met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan: er is genoeg kennis in de markt;
 • Opdrachtgevers hebben allerlei duurzaamheidsdoelstellingen, maar laten dit vervolgens niet terugkomen bij het organiseren van events. Het is onze verantwoordelijkheid om het imago van de opdrachtgever te beschermen en uit te leggen dat een evenement hun visitekaartje is, waarmee ze hun streven naar duurzaamheid écht tot leven brengen. Regelgevingen opleggen, die toetsbaar zijn, zal hierin helpen om dit tegen te gaan. Ontwikkel hier eventueel zelf ook een checklists voor.

PANELSESSIE 3: AI & EVENTS IN 2040: HYPE OF REVOLUTIE?

 • Er heerst een angst dat AI ervoor gaat zorgen dat input van professionals straks niet meer nodig is. Echter gaat AI ons niet vervangen, je wordt pas vervangen als je er niets mee gaat doen;
 • Het gaat bij evenementen niet alleen om het eindproduct, maar om het gehele proces. Deze reis moet door mensen gemaakt blijven worden;
 • AI is slechts een tool waarbij iedereen voor zichzelf bepaald of het gebruik hiervan een toegevoegde waarde heeft;
 • Ga met AI aan de slag. Investeer tijd, stel iemand aan die dagelijks met AI bezig is en leer de mogelijkheden kennen. Maak er een speeltuin van! 

Bekijk hier ook onze toffe aftermovie:

Jouw volgende evenement in de Midden Nederland Hallen?

De Midden Nederland Hallen is dé ideale locatie voor beurzen, congressen, (bedrijfs)evenementen en feesten waar je van 200 tot wel 5.000 gasten kunt ontvangen. Groots en toch sfeervol; de mogelijkheden zijn eindeloos! Benieuwd of de Midden Nederland Hallen geschikt is voor jouw volgende evenement? Dan ontvangen we je graag voor een locatiebezoek om je alle mogelijkheden te laten zien. Onze adviseurs staan voor jou klaar! Plan hier jouw locatiebezoek in.

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen

Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.

Lees meer