Next interview: Janine

20 november 2021

Next interview: Janine

Benieuwd wie er achter die unieke, warme interieurs van de Next Venue-locaties zit? Maak kennis met interieurontwerper Janine van den Hengel!

Wat heb jij met evenementenlocaties?

Ik heb naast mijn interieurbedrijf jarenlang een hore­ca- / evenementenlocatie gerund. Die achtergrond helpt me enorm nu ik voor de locaties van Next Venue werk. Ik weet namelijk als geen ander dat beleving belangrijk is, maar dat een interieur ook functioneel moet zijn.

Wat maakt de locaties van Next Venue zo uniek?

Het zijn allemaal gebouwen met een verhaal. Vaak hebben ze een rijk verleden. Neem De Rijtuigenloods in Amersfoort. Als ik daar rondloop, zie ik voor me hoe spoorarbeiders hier jarenlang sleutelden aan trein­wagons. Dat geeft zo’n locatie een uniek karakter dat je niet zelf kunt creëren. Als interieurontwerper is het natuurlijk heerlijk om met zulke locaties te werken.

Waar let je op bij de inrichting van de locatie?

Ik neem het verleden van het pand altijd als vertrek­punt. In het interieur probeer ik altijd authentieke ele­menten terug te laten komen. Zo deel je het verhaal van de locatie. Ik streef in de inrichting altijd naar maximale flexibiliteit. Dus weinig vaste elementen, zo­dat je makkelijk een andere setting kunt creëren die beter bij jouw evenement past. Ook besteed ik veel aandacht aan de akoestiek. Want niets leidt meer af dan een ruimte die galmt.

Wat voor soort materialen gebruik je?

Ik werk veel met natuurlijke, lichte en zachte materia­len. Dat geeft een prettige, warme sfeer aan locaties. En als het even kan kies ik voor gebruikte materialen. Mooie houten kistjes, oude klokken, tafeltjes en stoe­len die ik opknap. Niet alleen omdat dat beter is voor het milieu, maar ook omdat gebruikte materialen een verhaal en karakter hebben.

Dat inrichten: doe je dat alleen?

Nee, gelukkig niet. Als we een locatie verbouwen of restylen, kan ik rekenen op ons eigen vaste team en aannemers. Wat extra bijzonder is, is dat we ook sa­menwerken met een klusteam met jongens die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Jongens die hartstikke handig zijn, en met de juiste sturing zeer waardevol werk kunnen verrichten. Dat maakt hen én mij ontzettend trots.

Wat is je nieuwste project?

De Mauritskazerne is net geopend. Daar hebben we bijvoorbeeld materialen van een Rotterdams pop-up restaurant gebruikt om foodcourts te maken. In die foodcourts delen we de verhalen van lokale voed­selmakers. Dit was een fantastisch project waarin we het concept helemaal hebben uitgedacht. Verder zijn we druk bezig met de restyling van De Werelt in Lunteren, hier krijg ik ook energie van! Met meer dan 20 Next Venue-locaties - and counting - is er altijd wel een nieuwe uitdaging.

Maak kennis met Janine!

Waar let je op bij de inrichting van de locatie?

"Ik neem het verleden van het pand altijd als vertrek­punt. In het interieur probeer ik altijd authentieke ele­menten terug te laten komen. Zo deel je het verhaal van de locatie."

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen

Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.

Lees meer
Het shopmanagers event van ONLY Stores

Iedere jaar organiseert ONLY Stores Holland een tweedaags-event voor alle 150 shopmanagers in Nederland. Dit keer in de Rijtuigenloods!

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.