Tips bij het maken van een keuze!

09 januari 2022

Keuzestress: welke locatie?

De beste locatie voor jouw evenement kiezen. Dat kan best wat keuzestress opleveren. Met deze 5 handige stappen kom je snel tot een locatie-shortlist.

#1 Type event

Je zoektocht naar een evenementenlocatie begint altijd met functionele eisen. Voor een beurs zoek je naar een locatie met één of meerdere beurshallen. Ga je een congres organiseren? Dan is het handig als de locatie beschikt over een auditorium met een podium, schermen en moderne technische faciliteiten. En heeft jouw programma veel verschillende onderdelen tegelijkertijd? Dan moeten subruimtes hoog op je wensenlijstje staan.

#2 Aantal bezoekers

Nu ga je kijken naar het aantal gasten dat je denkt te verwelkomen. Teveel mensen in een kleine evenementenlocatie is niet handig. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: het is lastig om de sfeer erin te krijgen als je met honderd man in een zaal zit waar minstens tien keer zoveel mensen in passen.

#3 Doel van je evenement

Je hebt nu al een grove shortlist van evenementenlocaties die in potentie geschikt zijn. Nu ga je kijken wat er goed bij jouw evenement past. Bij een evenement over duurzaamheid hoort natuurlijk een duurzame locatie. Wil je bezoekers inspireren met innovaties of organiseer je een productlancering? Dan komt je boodschap beter over in een moderne congreslocatie. Voor een spetterend bedrijfsfeest is een industriële evenementenlocatie of industriële feestlocatie een fantastisch decor. En een ontspannen netwerkdag komt vaak goed tot zijn recht in een landelijke setting of natuurrijke omgeving.

#4 Type bezoekers

Wil je dat medewerkers tijdens jouw personeelsfeest allemaal een drankje kunnen drinken? Gaat jouw congres over duurzaamheid? Dan is een evenementenlocatie die goed bereikbaar is per openbaar vervoer een must. Ook veel ambtenaren hebben trouwens de voorkeur om per trein naar een evenement te komen. Vraag eventueel ook naar de mogelijkheid van pendelbussen.

#5 Bereikbaarheid

Komen je bezoekers uit alle hoeken van Nederland? Dan is een evenementenlocatie centraal in het land handig. Zo is het voor iedereen ongeveer even ver reizen. Onze tip: Amersfoort is zowel per auto als openbaar vervoer erg goed bereikbaar. Next Venue heeft hier verschillende industriële evenementenlocaties voor kleine en grote gezelschappen. 

Nog sneller en makkelijker de perfecte locatie voor jouw event vinden? Gebruik dan onze locatiezoeker. Of bel even een adviseur van Next Venue op 088 000 15 21. Die denkt graag vrijblijvend met jou mee!

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe ziet de evenementenbranche eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.