Tips bij het maken van een keuze!

09 januari 2022

Keuzestress: welke locatie?

De beste locatie voor jouw evenement kiezen. Dat kan best wat keuzestress opleveren. Met deze 5 handige stappen kom je snel tot een locatie-shortlist.

#1 Type event

Je zoektocht naar een evenementenlocatie begint altijd met functionele eisen. Voor een beurs zoek je naar een locatie met één of meerdere beurshallen. Ga je een congres organiseren? Dan is het handig als de locatie beschikt over een auditorium met een podium, schermen en moderne technische faciliteiten. En heeft jouw programma veel verschillende onderdelen tegelijkertijd? Dan moeten subruimtes hoog op je wensenlijstje staan.

#2 Aantal bezoekers

Nu ga je kijken naar het aantal gasten dat je denkt te verwelkomen. Teveel mensen in een kleine evenementenlocatie is niet handig. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: het is lastig om de sfeer erin te krijgen als je met honderd man in een zaal zit waar minstens tien keer zoveel mensen in passen.

#3 Doel van je evenement

Je hebt nu al een grove shortlist van evenementenlocaties die in potentie geschikt zijn. Nu ga je kijken wat er goed bij jouw evenement past. Bij een evenement over duurzaamheid hoort natuurlijk een duurzame locatie. Wil je bezoekers inspireren met innovaties of organiseer je een productlancering? Dan komt je boodschap beter over in een moderne congreslocatie. Voor een spetterend bedrijfsfeest is een industriële evenementenlocatie of industriële feestlocatie een fantastisch decor. En een ontspannen netwerkdag komt vaak goed tot zijn recht in een landelijke setting of natuurrijke omgeving.

#4 Type bezoekers

Wil je dat medewerkers tijdens jouw personeelsfeest allemaal een drankje kunnen drinken? Gaat jouw congres over duurzaamheid? Dan is een evenementenlocatie die goed bereikbaar is per openbaar vervoer een must. Ook veel ambtenaren hebben trouwens de voorkeur om per trein naar een evenement te komen. Vraag eventueel ook naar de mogelijkheid van pendelbussen.

#5 Bereikbaarheid

Komen je bezoekers uit alle hoeken van Nederland? Dan is een evenementenlocatie centraal in het land handig. Zo is het voor iedereen ongeveer even ver reizen. Onze tip: Amersfoort is zowel per auto als openbaar vervoer erg goed bereikbaar. Next Venue heeft hier verschillende industriële evenementenlocaties voor kleine en grote gezelschappen. 

Nog sneller en makkelijker de perfecte locatie voor jouw event vinden? Gebruik dan onze locatiezoeker. Of bel even een adviseur van Next Venue op 088 000 15 21. Die denkt graag vrijblijvend met jou mee!

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen

Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.

Lees meer
Het shopmanagers event van ONLY Stores

Iedere jaar organiseert ONLY Stores Holland een tweedaags-event voor alle 150 shopmanagers in Nederland. Dit keer in de Rijtuigenloods!

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.