Zwitserleven keert voor het derde jaar op rij terug bij Next Venue

27 mei 2024

Zwitserleven keert voor het derde jaar op rij terug bij Next Venue

Het PensioenEvent is een jaarlijks evenement van Zwitserleven. In 2022 organiseerden ze dit evenement in de Midden Nederland Hallen en in 2023 en 2024 in De Rijtuigenloods. Hier vond het evenement jaren geleden ook al eens plaats. Marije Romeijn (Projectmanager Zwitserleven) is de laatste jaren ook betrokken bij de organisatie van dit jaarlijks event, samen met een projectteam, en vertelt waarom ze dit evenement graag organiseren op een Next Venue-locatie. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wat voor evenement is PensioenEvent?

‘‘Het PensioenEvent is inmiddels een begrip in de pensioenbranche geworden’’, vertelt Marije. Het is een PR- en netwerkevenement dat zowel bestemd is voor medewerkers van Zwitserleven als hun klanten. Dit zijn onder andere werkgevers, pensioenfondsen, pensioenadviseurs en andere belangrijke stakeholders in de pensioenbranche. Het doel van het evenement is informeren en de aanwezigen meenemen in de ontwikkelingen van de markt en Zwitserleven. Tenslotte is dit hét ideale moment om iedereen fysiek bijeen te laten komen. Persoonlijke verbinding vinden ze binnen Zwitserleven namelijk erg belangrijk. Vooral na Corona is deze behoefte nog groter geworden. 

Hoe ziet jullie evenement eruit?

Marije: ‘‘We beginnen ieder jaar altijd met een plenair programma, opgevolgd door verschillende workshops. Vervolgens komen we weer samen om het programma plenair af te sluiten, afsluitend met een netwerkborrel. Tussen het programma door is er uiteraard ook een pauze, waarin we met z’n allen lunchen. Hierbij kiezen we altijd voor de basislunch, waarbij er voor ieder wat wils is. Vooraf geven we bijzonderheden en dieetwensen door, zodat hier bij de inkoop van de catering rekening mee gehouden kan worden. Dit verloopt altijd soepel en hebben hier vanuit de bezoekers nooit klachten over ontvangen!’’

Hoe zijn jullie bij Next Venue terecht gekomen?

Marije: ‘‘Het evenement vond jaren geleden, voor ik zelf onderdeel was van het projectteam, al eens plaats bij De Rijtuigenloods. Ik heb hier vanuit verschillende hoeken veel positieve geluiden over gehoord. In eerste instantie heb ik wel gekeken naar andere locaties voor vernieuwing, maar uiteindelijk ben ik toch weer bij een locatie van Next Venue terecht gekomen. Het is voor ons namelijk belangrijk dat de locatie centraal gelegen is en zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar is. Daarnaast moeten er voldoende parkeerplekken aanwezig zijn op de locatie, aangezien de meeste bezoekers met de auto komen. Dit is zowel bij de Midden Nederland Hallen als De Rijtuigenloods het geval. Tenslotte vinden we beide locaties erg fijn en overzichtelijk. Alles is binnen handbereik en er is genoeg ruimte voor ons programma; een plenair gedeelte én voldoende subruimtes. Tenslotte verloopt het contact altijd erg fijn, ook niet geheel onbelangrijk!.’’

In 2022 vond PensioenEvent plaats in de Midden Nederland Hallen. Wat is jullie ervaring met deze locatie?

‘‘Midden Nederland Hallen is echt een prachtige locatie. Vooral de techniek heeft ons hier echt verrast. We hadden bijvoorbeeld veel mooie lichteffecten gedurende het event. Echter is gebleken dat deze locatie voor ons toch iets aan de grote kant is. Met dit in gedachte hebben we besloten om toch weer terug te keren naar De Rijtuigenloods. Deze locatie is voor onze grootte meer geschikt, doordat de ruimte wat intiemer is ingedeeld. Ook de industriële look van De Rijtuigenloods sluit beter aan bij onze stijl.’’

Waarom zijn jullie weer teruggekeerd naar De Rijtuigenloods?

‘‘Zoals eerder aangegeven past de stijl en grootte van De Rijtuigenloods goed bij ons. Daarnaast zijn de reacties vanuit de bezoekers over deze locatie erg positief. Dit is naar voren gekomen uit een evaluatie enquête, welke in jaren tijd nog nooit zó hoog gescoord heeft. De locatie speelt hierbij een belangrijk aspect. Ik ben altijd erg trouw aan een vaste partij en als je over iets heel tevreden bent; waarom dan overstappen naar iets anders? Ik heb altijd goed contact gehad met onze projectmanager vanuit Next Venue. Zij is erg actief in het onderhouden van contacten en is erg mee- en vooruitdenkend.

Ook het contact met de partymanager heb ik op de dag van het evenement zelf als erg fijn ervaren. Ik vind persoonlijk vaste aanspreekpunten erg fijn werken, zodat je weet wat je van elkaar kunt verwachten en snel kunt schakelen. Tenslotte is het voordeel van terugkomen dat het ieder jaar weer beter en beter kan, doordat je er met elkaar achter komt wat wel en niet werkt en op basis daarvan de samenwerking kunt verbeteren. Er wordt echt iets gedaan met de feedback. Fijn om dat terug te zien!’’

Jouw volgende evenement bij Next Venue?

Midden Nederland Hallen en De Rijtuigenloods zijn onderdeel van Next Venue. Naast deze locaties heeft Next Venue ook andere bijzondere en unieke locaties in haar portefeuille. Allemaal gelegen in Midden-Nederland. Ontdek alle locaties op www.nextvenue.nl/locaties of neem contact met ons op via info@nextvenue.nl of 088 000 15 21.Samen maken we jouw evenement tot een groot succes!

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
De nieuwe hal van de Midden Nederland Hallen is opgeleverd!

Na maanden hard werken is de theaterhal, welke pal naast de Midden Nederland Hallen staat, opgeleverd.

Lees meer
11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe ziet de evenementenbranche eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer