Een duurzaam evenement organiseren omdat het kan!

11 september 2022

Een duurzaam event organiseren omdat het kan!

Je wilt een evenement dat maximaal indruk maakt op je gasten, maar minimale impact heeft op het milieu? Met deze duurzame tips ga je voor een zo laag mogelijke footprint!

Lokale leveranciers

Een cateraar uit Maastricht. Decoratie uit Groningen. En een techniekleverancier uit Enschede. Dat is natuurlijk niet echt handig. Je beperkt de footprint van je evenement door samen te werken met lokale leveranciers. Goed om te weten: Next Venue-locaties hebben alles wat je nodig hebt voor jouw duurzame event in eigen huis. Dat scheelt heel veel vervuilend transport.

Digital only

Online tickets, digitale uitnodigingen, het programma in een app of op schermen: dat scheelt heel veel gekapte bomen. Kleine moeite toch?

Bewuste foodkeuzes

Met wat je serveert kun je een stevig statement maken. Vraag bijvoorbeeld om een cateringvoorstel met biologische en seizoensproducten van lokale leveranciers. Dat scheelt heel veel voedselkilometers. Geen vlees? Kraanwater in plaats van water uit een flesje? Ook dat scheelt fors in je footprint.

Openbaar vervoer

Stimuleer dat gasten met het openbaar vervoer komen. Als de bezoekers van jouw event de trein pakken, bedraagt de CO2-uitstoot van hun reis maar 30 gram per kilometer. Voor een gemiddelde auto is dat 133 gram per kilometer. Tel uit je milieuwinst!

No show-beleid

Bij zakelijke evenementen komt gemiddeld 10 tot 30 procent van de gasten niet opdagen. Daar staan wel hapjes, drankjes of zelfs complete lunches of diners voor klaar. Een actief no-showbeleid vermindert voedselverspilling. Nice to know: Bij Next Venue-locaties mag je voedsel dat overblijft meenemen.

Duurzame energie

Wat ook helpt: een locatie die bewust omgaat met energie. Wist je dat alle Next Venue-locaties een energieprogramma volgt? Zo is de Amsterdome gasloos, liggen er zonnepanelen op De Rijtuigenloods en wordt de temperatuur in de Midden Nederland Hallen geregeld met bodemwarmte.

Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
XXL-uitbreiding voor Midden Nederland Hallen

Jacco van der Tak (burgemeester gemeente Barneveld) en Timo Kruft (eigenaar Midden Nederland Hallen) brengen een toost uit op het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe theaterhal.

Lees meer
Het shopmanagers event van ONLY Stores

Iedere jaar organiseert ONLY Stores Holland een tweedaags-event voor alle 150 shopmanagers in Nederland. Dit keer in de Rijtuigenloods!

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.