Vierde editie van TravDay in De Rijtuigenloods!

Vierde editie van TravDay in De Rijtuigenloods!

TravDay is hét vakevent voor de reisbranche, georganiseerd door TRAVelMedia. Dit event vindt tweejaarlijks plaats, zowel in België als Nederland. Op de beurs staan stands met vertegenwoordigers van onder meer reisbureaus, accommodaties en airlines klaar om bezoekers (met name (zelfstandig) reisadviseurs, CEO’s van reisbureaus en touroperators) te voorzien van de laatste nieuwtjes over hun producten en diensten. Het event was een groot succes! Alles is zo goed bevallen, dat de organisatie de vijfde editie van TravDay ook al gepland heeft in De Rijtuigenloods. Iris Bax (eventmanager TRAVelMedia) vertelt alles over het event en haar ervaringen. Lees snel verder.

Iris: ‘’De eerste drie edities van TravDay vonden plaats op een mooie locatie in Hilversum, maar door de groei van de afgelopen jaren merken we dat we hier uit ons jasje groeiden. We kregen steeds meer stands en bezoekers waardoor het te onoverzichtelijk werd. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar een andere locatie. Al snel dachten we aan De Rijtuigenloods!’’

Waarom De Rijtuigenloods?

‘’De Rijtuigenloods kende ik al, omdat het een grote en bekende locatie is in de regio. Toen ik de vraag kreeg om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor TravDay moest ik hier eigenlijk direct aan denken. Wij zijn werkzaam in de reisbranche, dus ik vond vooral de connectie met de rijtuigen en reizen erg leuk. De rijtuigen in De Rijtuigenloods (oftewel de historische treinwagons) zie je overal terug, wat de locatie ook zo uniek maakt. Daarnaast is het ook nog eens een grote ruimte waar je veel overzicht hebt: iets wat we bij de vorige locatie steeds meer misten. Tenslotte waren grote pluspunten dat de locatie super centraal ligt én we ons ook geen zorgen hoefden te maken over de inrichting en aankleding. Dit zit namelijk al standaard bij de locatie inbegrepen: denk aan de rijtuigen, planten, tafels en stoelen. Dit is zowel qua tijd als kostentechnisch erg voordelig. Bij elkaar zijn dit dus veel pluspunten, waardoor de keuze makkelijk gemaakt was’’, vertelt Iris enthousiast. 

Hoe zag TravDay eruit?

Iris: ‘’Samen met twee andere collega’s was ik al vroeg op de locatie om samen met de partymanager (Nancy), de contactpersoon gedurende het event, alles te doorlopen. Vooraf was alles al klaargezet zoals vastgelegd in het draaiboek. Na een paar kleine aanpassingen in de indeling van de stands waren we er helemaal klaar voor. Het was fijn dat Nancy zo flexibel was met alles, hierdoor begon de dag erg relaxt. Rond 12:00 uur kwamen de standhouders binnen om hun stands voor te bereiden en vanaf 14:00 uur waren bezoekers ook welkom.’’

‘’In de Rijtuigenloods stonden in de grote ruimtes in totaal zo’n 70 stands verspreid. De Rijtuigenloods bestaat eigenlijk uit twee grote ruimtes, welke we zoveel mogelijk symmetrisch ingedeeld hebben om te voorkomen dat veel mensen naar dezelfde plek trekken. Dit heeft goed uitgepakt in de praktijk, want gedurende de dag bleef iedereen goed verdeeld over de locatie. Dat was erg fijn. Naast deze ruimtes, waar de stands stonden opgesteld, hadden we ook een aantal rijtuigen in gebruik genomen voor diverse presentaties en break-out sessies. Naast de stands, presentaties en break-out sessies kon je er ook allerlei activiteiten beleven zoals een waarzegster en een masseur. Het was echt een spektakel! 

Wat zijn jullie ervaringen?

‘’We kijken erg positief terug op het event. We hebben achteraf veel positieve reacties ontvangen over de locatie. Het voelde niet alleen als een zakelijk evenement, maar tegelijkertijd ook echt als een dagje uit voor iedereen. Ook de voorbereidingen verliepen soepel. Er werd altijd flexibel meegedacht en gehandeld, waardoor je echt het idee hebt dat je er niet alleen voor staat. Ik had eigenlijk meer moeilijkheden verwacht bij het organiseren van zo’n groot event, maar door de fijne samenwerking is alles erg soepel verlopen. We hebben zo’n goed gevoel aan de dag overgehouden, dat we besloten hebben om de volgende editie ook weer te organiseren in De Rijtuigenloods. We kijken ernaar uit om hier over een paar maanden weer terug te keren!’’

Jouw evenement ook in De Rijtuigenloods?

Wij vertellen graag alles over de mogelijkheden. Bel 088 000 1574 of stuur een mail naar info@derijtuigenloods.nl. Ook kun je snel en eenvoudig jouw offerte samenstellen via onze website, waarbij je direct inzicht krijgt in de mogelijkheden en kosten.

TravDay is hét vakevent voor de reisbranche

Wat zijn jullie ervaringen?

"We kijken erg positief terug op het event. We hebben achteraf veel positieve reacties ontvangen over de locatie. Het voelde niet alleen als een zakelijk evenement, maar tegelijkertijd ook echt als een dagje uit voor iedereen."Terug naar overzicht

Bekijk onze eventcases en laat je inspireren
Artikeloverzicht
11 learnings voor de evenementenbranche richting de toekomst

Hoe ziet de evenementenbranche eruit in 2040? Deze vraag stond woensdag 20 maart 2024 centraal tijdens Elevate Your Event in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer
APPM geniet van feest in een kasteel en overnachting in de natuur

Na een stijlvol personeelsfeest in een kasteel nog een nachtje blijven slapen in een hotel midden in de natuur? Het kan bij Next Venue! APPM vierde onlangs haar 25-jarige jubileum op deze manier.

Lees meer
Elevate Your Event: 12 experts over de eventwereld in 2040

Ontdek, leer en connect op 20 maart in de Midden Nederland Hallen.

Lees meer

Deel dit artikel

Deel via Whatsapp Deel via mail Kopieer url De url is gekopieerd.